Nogomet
0

Suarez: Bio je to kontakt lica i ramena, ništa više od toga

Totalsport
Foto: EPA
Foto: EPA
Urugvajski nogometaš Luis Suarez tvrdi da nije ugrizao talijanskog igrača Giorgija Chiellinija tokom utakmice dviju reprezentacija u 3. kolu grupe D na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

Iako ga demantira televizijska snimka koja otkriva cijeli napad, te tragovi ugriza na Chiellinijevom ramenu, Suarez tvrdi da se nije dogodilo ništa neuobičajeno.

"Takve se stvari događaju na terenu. Bio je to kontakt lica i ramena, ništa više od toga. Uostalom, i ja sam primio udarac u oko", rekao je napadač Liverpoola urugvajskim medijima.

Najavu da bi Međunarodna nogometna reprezentacija (FIFA) mogla otvoriti disciplinski postupak protiv njega nakon uvida u izvještaj s utakmice, Suarez je prokomentirao sljedećim riječima:

"Ne znam ništa. Ako FIFA bude analizirala svaki slučaj pojedinačno, bit će komplicirano."

A Suarezu je ovo, podsjećamo, treći ovakav slučaj. Kao član Ajaxa je 2010. ugrizao igrača PSV-a Otmana Bakkala, a lani je ostavio trag svojih zubi i na braniču Chelseaja Branislavu Ivanoviću. U Holandiji je odslužio sedam, u Engleskoj deset utakmica suspenzije, a sada treba vidjeti hoće li ga FIFA imati hrabrosti kazniti uoči drugog kruga SP-a u koji se Urugvaj plasirao pobjedom protiv Italije (1-0).