Osim pred utakmicu sa Širokim
0

FOTO / "Stvara se atmosfera kao da smo Real Madrid"

Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Pred sutrašnju utakmicu sa Širokim Brijegom danas je u Plavom salonu na Grbavici održana pres-konferencija fudbalskog kluba Željezničar. Trener "plavih" Amar Osim istakao je da je objema ekipama potrebna pobjeda i da upravo u tome vidi šansu.
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
"Naša prednost je što smo u boljoj psihološkoj situaciji jer smo uradili ono što se od nas očekuje - plasirali se u finale Kupa.. Široki je pod velikim pritiskom i u tome vidim šansu da naši igrači budu rasterećeniji i kreativniji. Obje ekipe će tražiti pobjedu, s obzirom da Široki sada kroz prvenstvo mora tražiti izlazak u Evropu", kazao je Osim.

Trener tima s Grbavice istakao je i to da njegovi igrači nisu bili kreativni posljednjih nekoliko utakmica, ali se nada da će sada, bez pritiska, protiv ekipe s Pecare moći igrati mnogo kreativnije.

Dodao je da neće praviti nikakve promjene u ekipi, jer to nije potrebno. Posljednje utakmice tim je odigrao jako dobro.

Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
"U klubu pravimo klimu kao da smo Real Madrid. Osim što moramo imati 95 bodova, moramo igrati atraktivno. Ne znam u čemu je problem!", rekao je menadžer Željezničara istakavši da on ne vidi nikakvu logiku u mijenjanju i osvježavanju ekipe.

Osim je dodao da će u sutrašnjem meču moći računati na gotovo sve igrače, izuzev Ćuluma koji ima tri žuta kartona.

Utakmica Željezničar - Široki Brijeg na rasporedu je u nedjelju u 19.30 sati na stadionu Grbavica.