Nogomet
0

Stuttgart otpustio trenera Brunu Labbadiju

Totalsport
Labadio više nije trener Vedada Ibiševića
Labadio više nije trener Vedada Ibiševića
Nogometni trener Bruno Labbadia postao je prva žrtva u njemačkoj Bundesligi. Nakon trećeg poraza iz isto toliko odigranih kola u novoj sezoni, Stuttgart se zahvalio svom sada već bivšem strategu.

Kap koja je prelila čašu kod čelnih ljudi Stuttgarta bio je nedjeljni poraz kod "fenjeraša" Augsburga, koji je uoči 3. kola, baš kao i Stuttgart, imao nulu na svom bodovnom kontu. Međutim, Augsburg je pred svojim navijačima upisao 2-1 pobjedu i prve bodove u novoj sezoni, dok je istovremeno gurnuo Stuttgart na pretposljednje mjesto prvenstvene tabele.

Za ponedjeljak je organizirana konferencija za novinare na kojoj će možda biti donesena odluka o novom, ili barem privremenom, treneru, koji bi imao težak zadatak da skupi ekipu i u četvrtak nadoknadi zaostatak od 2-1 iz prve utakmice posljednjeg kola kvalifikacija za Europa ligu protiv Rijeke.

Labbadia je Stuttgart preuzeo u decembru 2010. godine, a otada je upisao dva 12. mjesta i jedno šesto na kraju bundesligaške sezone. Prošle je vodio ekipu do finala njemačkog DFB Pokala, što je "Švabama" i donijelo priliku za plasman u grupu Europa lige.