Neprimjerene izjave
0

Stuttgart kaznio Lehmanna sa 40.000 eura

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Jens Lehmann, 40-godišnji golman Stuttgarta, a nekada i reprezentativni čuvar njemačke nogometne reprezentacije, novčano je kažnjen od strane svog kluba.

Nakon odluke vodstva kluba Lehmann će morati platiti 40.000 eura, a razlog je njegov javni iskaz o stanju u klubu, kada je kritizirao čelne strukture što su uručile otkaz dosadašnjem treneur Markusu Babbelu, a angažirali švicarskog stratega Christiana Grossa.

Lehmann je u razgovoru za televizijsu stanicu Sky izrazio nezadovoljstvo radom uprave kluba, no čelni ljudi su reagirali iskazom:

"Odavno je znano da klub neće tolerirati ovakve izlete pojedinaca igrača. Zato smo kaznili Lehmanna, a isto tako smo mišljenja da su njegove izjave stvorile mnogo nuspojava", rečeno je u klupskom izvještaju.

Pritom se misli na divljanje navijača Stuttgarta koji su blokirali klupski autobus uoči posljednjeg Bundesligaškog nastupa u kojem je Stuttgart remizirao na svom terenu protiv Bochuma 1-1. Nakon utakmice se nastavilo divljanje stotinjak huligana koji su željeli provaliti i u klupske prostorije.

KIub je, pak, s Grossom tokom sedice izborio plasman u osminu finala Lige prvaka (pobjedom protiv rumunjske Uniree 3-1), a klub je isto tako naveo da Lehmann neće biti kažnjen nenastupanjem u momčadi, pa će tako 40-godišnjak vjerojatno braniti ovog vikenda kada Stuttgart gostuje kod Mainza.