Bundesliga
0

Stuttgart deklasirao Borussiju Dortmund sa 4-1

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Rezultatski uvjerljivu 4-1 pobjedu na svom Gottlieb-Daimler stadionu ostvarili su nogometaši Stuttgarta protiv dortmundske Borussije u utakmici 20. kola njemačke Bundeslige.

Mrežu gostujućeg golmanaMarca Zieglera pogotkom u 15. minuti susreta načeo je Pavel Pogrebnjak svojim petim ovosezonskim pogotkom. Najbolji klupski strijelac pogodio je tom prilikom iz neposredne blizine pred gostujućim golom.

Izjednačio je za dortmundsku ekipu, koja je ovom prilikom zaustavljena nakon šest uzastopnih pobjeda, Lucas Barrios. Argentinskom napadaču, najboljem Borussijinim strijelcu i trećem u prvenstvu to je bio deseti pogodak. Postigao ga je u 55. minuti utakmice i to nakon što je Marica (pogodio stativu) sedam minuta prije toga s bijele tačke propustio svoju ekipu dovesti do 2-0.

Ipak, da sva tri boda ostanu u Stuttgartu pobrinuli su se Kuzmanović, iz igre precizniji Marica i Träsch koji su od 77. do 89. minute nanizali tri gola za sigurnu pobjedu domaćina. Stuttgartu je ovo bila četvrta uzastopna pobjeda.

Kolo će biti kompletirano susretom Bayera i Freiburga.

Bundesliga, 20. kolo: Stuttgart - Borussia (D) 4-1 (Pogrebnjak 15, Kuzmanović 77, Marica 86, Träsch 89 / Barrios 55)

Tabela: 1. Bayern 42, 2. Bayer 41 (-1), 3. Schalke 41, 4. Borussia (D) 36, 5. HSV 35...