Louis van Gaal
0

"Strašno sam razočaran"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
"Ovo je već četvrti ili peti put ove sezone da smo izgubili potpuno nepotrebno", komentirao je subotnji ligaški poraz 3-2 u gostima kod Kölna holandski trener Bayerna Louis van Gaal.

Bayern je do 55. minute vodio s 2-0, ali svejedno nije osvojio čak ni jedan bod. Preokret je tada započeo Christian Clemens svojim pogotkom, a završio ga slovenski napadač Milivoje Novakovič golovima iz 62. i 73. minute kojima je Köln stigao do šeste ligaške pobjede.

"Nevjerovatno. Većina naših rivala pri vrhu tabele je zakazala u ovoj rundi, imali smo odličnu priliku napraviti dobar posao. U prvom poluvremenu smo bili gospodari na terenu, a onda je u nastavku sve krenulo loše. U pitanju je nedostatak koncentracije, ne možemo je držati svih 90 minuta i to je naš veliki problem ove sezone. Strašno sam razočaran! Izgubili smo ovu utakmicu zbog naših grešaka", komentirao je Van Gaal.

Bayern je tri puta ove sezone primao po tri gola u Bundesligi. Protiv Borussije Mönchengladbach, Stuttgarta i sada u Kölnu. U pitanju su tri posljednjeplasirane ekipe na tabeli.