Nogomet
0

Stramaccioni potpisao trogodišnji ugovor s Interom

FENA
Andrea Stramaccioni (Foto: Arhiv/AFP)
Andrea Stramaccioni (Foto: Arhiv/AFP)
Andrea Stramaccioni potpisao je trogodišnji ugovor s milanskim Interom, nakon što je impresionirao predsjednika kluba Massima Morattija privremenim angažmanom na poziciji šefa stručnog štaba ekipe u protekloj sezoni.

Stramaccioni, 36-godišnji menadžer koji je prethodno vodio omladinski pogon Intera, nakon preuzimanja prvog tima uspio je podići igru ekipe na viši nivo. No, osvojio je tek šesto mjesto u italijanskom prvenstvu i nije mu uspjelo ostvariti plasman u Ligu prvaka.

Moratti je duže vrijeme želio vidjeti na klupi donedavnog trenera Barcelone Pepa Guardiolu, ali nakon što je Španac odlučio odmoriti od posla da bi "napunio baterije", pružio je priliku Stramaccioniju, prenose mediji.

Bivši igrač Bologne, koji je prerano okončao igračku karijeru zbog povreda, nije imao iskustva u najvišem razredu menadžerstva. Predvodio je omladinski pogon Intera tek godinu dana nakon što je u Milano stigao iz Rome, gdje je obavljao sličnu funkciju.

Moratti se nada da Stramaccioni može dovesti kvalitetne igrače iz omladinskog u prvi tim.

Inter je već počeo s kupovinom igrača za narednu sezonu. Rodrigo Palacio iz Genoe je već na putu za San Siro, dok je na meti Milaneza i Napolijev napadač Ezequiel Lavezzi.