"Imamo i mi svoje ciljeve"
3

Stramaccioni: Dokazat ćemo da Milan nije bolji od nas za 22 boda

Totalsport
Andrea Stramaccioni (Foto: AFP)
Andrea Stramaccioni (Foto: AFP)
Andrea Stramaccioni, 36-godišnji trener na kormilu Intera do kraja ove sezone, uoči gradskog derbija protiv Milana u nedjelju govorio je o svojoj želji ostanka na trenutnoj poziciji i nakon ove sezone.

Preuzeo je mladi trener vođenje tima nakon što je vodstvo kluba zahvalilo na saradnji Claudiju Ranieriju krajem marta. Dogodilo se to nakon poraza od Juventusa 2-0.

Stramaccioni je svoj mandat započeo s četiri pobjede i dva remija, čime se Inter vratio u utrku za plasman u kvalifikacije za Ligu prvaka iduće sezone. No, poraz u gostima kod Parme 3-1 udaljio je ''nerazzurre'' od tog cilja, jer su sada tek šesti na tabeli, a za trećim Napolijem zaostaju tri boda.

U nedjelju će Inter ugostiti gradskog rivala Milana, koji za vodećim Juventusom zaostaje samo jedan bod.

"Svi govore kako je sav pritisak na Milanu zbog borbe za titulu. Međutim, utakmica je i za nas jako bitna, imamo i mi svoje ciljeve. Očekuje nas derbi u kojem će se obje ekipe do zadnje sekunde sudačke nadoknade boriti svim silama za pobjedu. Znam da se suočavamo sa suparnikom koji je debelo ispred nas po učinku ove sezone, ali želimo dokazati da Milan nije bolji od nas za 22 boda, koliko su više prikupili od nas", veli Stramaccioni.

Kada je stupio na dužnost, predsjednik kluba Massimo Moratti je rekao da bi Stramaccioni mogao ostati trener i za iduću sezonu, ako izbori Ligu prvaka. Tada se to činilo kao nemoguća misija, ali je mladi stručnjak uspio prodrmati svoju ekipu. Nakon poraza od Parme ipak je Liga prvaka za Inter jako daleko, ali u igri je borba za Evropsku ligu...

"Liga prvaka ili Evropska liga, bit će vremena da o tome diskutiramo. Ostale su nam još dvije utakmice do kraja sezone u kojima želimo osvojiti maksimalnih šest bodova, pa ćemo onda vidjeti gdje ćemo završiti. U svakom slučaju, volio bih ostati trener Intera i nakon ove sezone, Koliko to želim na skali od 0 do 10? 11. Ja se osjećam kao trener Intera i to želim biti i nadalje", zaključio je.