Nogomet
116

Sedin Torlak: Definitivno napuštam Sarajevo!

Piše: D. B.
Sedin Torlak (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Sedin Torlak (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Dugogodišnji nogometaš i bivši kapiten FK Sarajevo, Sedin Torlak, definitivno će tokom ljetnog prijelaznog roka napustiti ekipu sa Koševa.

Torlak je u razgovoru za portal Klix.ba potvrdio da naredne sezone neće nositi bordo dres.

"Jučer sam razgovarao s direktorom FK Sarajevo i zaključak je bio da se ne možemo dogovoriti. Moj ugovor ističe i neće biti produžen, tako da definitivno napuštam Koševo. Ponuđeni su mi lošiji uslovi iako sam igrao dobro ove sezone, tu sam nekoliko godina, bio sam kapiten i ostavio sam lijep trag iza sebe, a vole me i navijači s kojim nikad nisam imao problema. Jednostavno, nismo se mogli dogovoriti jer mislim da vrijedim više. Imam još jedan sastanak u klubu, ali je to već gotova stvar. Napuštam Sarajevo", izjavio je vidno utučeni Torlak.

Zbog napuštanja Bordo ekipe je veoma tužan.

"Volio bih da sam ostao i završio karijeru u FK Sarajevo, ali mi se želja izgleda neće ispuniti, baš kao i Damiru Hadžiću, Alenu Škori ili Muhamedu Alaimu. Žao mi je što tako mora biti", rekao je Torlak.

Odluku o tome gdje će nastaviti karijeru donijeti će za desetak dana.

"Imam dvije konkretne ponude iz inostranstva, ali postoji mogućnost da ostanem u BiH zbog privatnih razloga. Imam desetak dana da odlučim. Nadam se da će sve biti dobro", završio je Torlak.

Torlak je u dresu FK Sarajevo odigrao 151 utakmicu, a postigao je 12 golova. Dobitnik je dva trofeja "Ismir Pintol", koje navijači dodjeljuju najborbenijem igraču u sezoni. Prvi je osvojio u sezoni 2010/2011. , a drugi na kraju nedavno završene sezone.