Optimistični navijač Želje
3

Stole Anđelić: Ivica Osim i Safet Sušić odvest će BiH u Brazil

Piše: Edin Isanović
Stole Anđelić iz Bora jedan je od najpoznatijih navijača FK Željezničar. Kako naglašava, od malih nogu prati Plave sa Grbavice. Zbog voljenog kluba obišao je čitavu bivšu državu. Željezničar je više od života, za njega navijam srcem i dušom", često je govorio popularni Stole, kojem je nogomet u krvi 24 sata na dan.

Anđelić je oduševljen posljednjom pobjedom Zmajeva na Bilinom Polju.

"Grčka rijetko kada primi pogodak, a u Zenici je primila tri gola.To dovoljno pokazuje snagu bh. nogometnog tima koji odlično sa klupe vodi Safet Sušić. Ivica Osim odvest će BiH u Brazil. Treba samo nastaviti u ovom ritmu. Ja pamtim sjajne izvedbe Papeta i Švabe u dresu bivše Jugoslavije. To su bile nogometne veličine kojima su se divili u Evropi", ističe Stole za Klix.ba.

Prisjetio se odličnih utakmica koji je aktuelni šef bh. državnog tima igrao u plavom dresu.

"Sušićeve utakmice za Jugoslaviju protiv Argentine, Rumunije, Mađarske i danas se prepričavaju. Bio je sjajan nogometaš, a danas odlično sa klupe vodi bh. nacionalni tim. Osim je izabran na novu funkciju i koliko vidim sve je posloženo na najbolji mogući način."

Uputio je sve pohvale krovnoj kući bh. nogometa.

"NSBiH čestitam na sjajnim potezima i rezultatima u posljednje vrijeme", zaključio je popularni Stole koji je zbog Ivice Osima, koji sada vodi Odjel za posredovanje i savjetovanje NSBiH, počeo bodriti tim sa Grbavice.