Nogomet
4

Stoke City želi produžiti ugovor s Asmirom Begovićem

Klix.ba
Asmir Begović (Foto: AFP)
Asmir Begović (Foto: AFP)
Predsjednik engleskog premijerligaša Stoke Cityja Tony Scholes se nada da će uspjeti zadržati bh. reprezentativca Asmira Begovića u klubu i nakon aktuelnog ugovora koji važi još nešto više od godinu dana.

Begović se već dugo povezuje s drugim većim klubovima, ali Scholes vjeruje da nova ponuda Stokea može zadovoljiti ambicije dvadesetsedmogodišnjeg golmana.

"Jasno je da je Asmir izvanredan golman i mi ga želimo zadržati u klubu. Normalno je da ima spekulacija kada imate veoma dobre igrače u ekipi. Ti igrači su veoma ambiciozni, kakav je i Asmir. On je veoma fokusiran, talentovan i ambiciozan mladić. On želi igrati na visokom nivou i davati najbolje od sebe kako bi imao dobru i uspješnu karijeru. Nadamo se da to možemo ispuniti u Stoke Cityju", izjavio je Scholes.

Begovićeva rezerva je Jack Butland, koji je nedavno produžio ugovor do 2019. godine, a novi ugovor je potpisao i menadžer Mark Hughes.

"Ako pogledate koje smo igrače doveli otkako je Hughes u klubu, vidjet ćete da su to bile dobre odluke nakon kojih su u naš klub došli dobri nogometaši. Važno je vremenom povećavati kvalitet, ali želimo imati i široku klupu. Moramo se pobrinuti da u slučajevima povreda imamo igrače sposobne da uđu i odrade dobar posao. Igrači koji su ulazili u igru ove sezone napravili su odlične stvari. Također, morate planirati unaprijed. Novi ugovor za Jacka Butlanda je dokaz da planiramo ostati dugo u Premierligi", završio je Scholes.