FA Cup
0

Stoke City izbacio Arsenal

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Četvrto kolo FA Cupa bilo je i posljednje za nogometaše Arsenala. S rezultatski uvjerljivih 3:1 na svom Britannia stadionu iz natjecanja ih je izbacio Stoke City.

Od samoga starta domaćin je krenuo silovito prema vratima Lukasza Fabianskog, a prva prava prilika donijela im je i uvodno vodstvo. Pobrinuo se za to Ricardo Fuller pogotkom glavom od prečke u drugoj minuti susreta na ubacivanje Roryja Delapa.

Izjednačenje je za Arsenal potpisao Denilson dalekometnim udarcem. S nekih osamnaest metara udarena lopta odsjela je u desnom donjem kutu golmana domaće ekipe Thomasa Sorensena.

Od 42. minute aktivni rezultat na semaforu se nije mijenjao sve do posljednjih petnaestak minuta dvoboja dovoljnih domaćinu da s dva brza pogotka postavi konačan rezultat.

Vodstvo je svojim drugim golom na utakmici potpisao Fuller, ponovno glavom iz blizine nakon ubacivanja s desne strane u 78. minuti. Odveć propusna Arsenalova obrana kapitulirala je opet u 86. minuti kada je pogodak s vrha peterca za 3-1 postigao neometani Dean Whitehead.

FA Cup, 4. kolo:

Stoke City - Arsenal 3:1

Kasnije:

Scunthorpe - Manchester City