Nogomet
0

Stoičkov: Suarezov transfer mogao bi "ugristi" Barcelonu

Totalsport
Luis Suarez (Foto: EPA)
Luis Suarez (Foto: EPA)
Potencijalni transfer Luisa Suareza iz Liverpoola Barceloni bi mogao donijeti brojne probleme, smatra Hristo Stoičkov, bivša igračka legenda katalonskog kluba.

To što je ugrizao Giorgia Chiellinija koštalo je Suareza najteže kazne u historiji svjetskih prvenstava, četveromjesečne suspenzije na klupskom nivou i devet utakmica zabrane nastupa na reprezentativnom nivou.

Stoičkov, koji je bio poznat po svom burnom temperamentu tokom igračkih dana, upozorio je Barcelonu na posljedice takvog čina.

"Griženje će biti problem, jer je sada označen za cijeli život. Igranje u Barci s onim što je napravio je problem. Svi protivnici, sudije i mediji će mu otežati život. Morat će igrati između provokacija i medijske pažnje, što će izazvati trajne tenzije", rekao je Stoičkov za Univision TV.

"Suparnički igrači će vas provocirati, tražiti nasilne reakcije od vas i pokušati vas izbaciti iz utakmice. A ako ste vruće krvi ponekad je teško suzdržati se. Isto tako, sudije nisu svjesne onoga što kažete, već kako reagujete. Svaka je utakmica psihološki rat, a tu su onda i mediji. Nije lako tako živjeti i morate biti posebni da biste u tome uspjeli. Ono što predstoji Luisu Suarezu bit će jako teško. Ne može si priuštiti da to ponovo napravi. Ali opet, mora biti pozitivan", zaključio je dobitnik Zlatne lopte iz 1994. godine.