Nogomet
11

Stoičkov provocira fudbalere Reala: Ronaldo i društvo su svinje

Anadolija
Nekadašnji fudbaler Barcelone Hristo Stoičkov je poručio kako su fudbaleri Real Madrida "svinje"

Stoičkov je naslov Barcelone proslavio na svoj način, tako što je na Instagram postavio sliku svinja u dresovima Real Madrida.

Kako navode španski mediji, uz fotografiju je napisao kako na taj način trenira drugoplasirani tim.

"Ha, ha, ovako treniraju drugoplasirani gubitnici", napisao je Stoičkov. Stoičkovu ovo nije prvi put da provocira igrače Real Madrida, jer je prošle sezone, uoči finalnog meča Barcelone i Juventusa u finalu Lige prvaka, objavio montažu Realovih fudbalera ispred TV-a na kauču.

Stoičkov je profesionalnu karijeru započeo 1984. igrajući za bugarski klub CSKA Sofija, iz kojeg je 1990. prešao u Barcelonu. Nakon pet godina u Barceloni prešao je u Parmu, ali se tamo zadržao samo jednu sezonu prije negoli se 1996. vratio u Barcelonu i tamo odigrao još sezonu i pol.

Početkom 1998. nakratko se vratio u svoj matični klub, CSKA Sofiju, da bi potom prešao u saudijski Al-Nasr. Nakon nekoliko mjeseci odlazi u japanski Kashiwa Reysol, a početkom 2000. prelazi u američki Chicago Fire, u kojem provodi dvije sezone prije prijelaza u drugi američki klub, DC United, u kojem krajem 2003. godine završava svoju igračku karijeru.