Nogomet
0

Štimac objavio spisak: Alen Halilović na pripremama u Međugorju

Klix.ba
Alen Halilović
Alen Halilović
Selektor nogometne reprezentacije Hrvatske Igor Štimac objavio je spisak igrača na koje računa u utakmici kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Među pozvanima je i mladi nogometaš zagrebačkog Dinama Alen Halilović.

Halilovića su u proteklih nekoliko mjeseci vezivali i sa nogometnom reprezentacijom Bosne i Hercegovine, međutim, kako sada stvari stoje, sin nekadašnjeg bh. reprezentativca Sejada Halilovića zaigrat će u dresu Hrvatske.

On će se naći među izabranicima Igora Štimca, koji će se okupiti u Međugorju (27. 5. - 2. 6.), gdje će se pripremati za utakmicu protiv Škotske, koju Hrvatska igra 7. juna. Među pozvanima je i rođeni Mostarac Mateo Pavlović, koji nastupa za njemački Werder.

Osim ovog dvojca, u Međugorje na pripreme dolaze golmani Krešić i Tomić, odbrambeni igrači: Šimunić, Vida, Vrsaljko, Milić, Maloča, Jedvaj i Lovren, vezni igrači: Badelj, Kovačić, Vukojević, Iličević, Halilović, Sammir, Kranjčar i Perišić te napadači: Olić, Eduardo, Jelavić

Nakon povratka iz Međugorja, Štimac će moći računati na usluge Pletikose, Subašića, Srne, Strinića, Rakitića, Mandžukića, Kalinića i Schildenfelda.