Nogomet
6

Stevo Nikolić postao igrač s najviše premijerligaških titula: Ponosan sam na Zrinjski i trofeje

Piše: D. B.
Stevo Nikolić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Stevo Nikolić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Mostarski Zrinjski je današnjom pobjedom nad Mladosti osvojio svoju četvrtu titulu u historiji Premijer lige BiH. Isto toliko titula ima i napadač Plemića Stevo Nikolić, koji je trofeje osvajao s tri različita kluba u našoj zemlji.

Atmosfera u taboru Zrinjskog je fantastična nakon što je kolo prije kraja prvenstva osigurala titulu prvaka.

"Osjećamo se fantastično jer je ovo kruna velikog truda. Zaslužili smo titulu, konstantno smo igrali dobro te smo ekipa s najviše pobjeda i najmanje poraza u ligi, a obarali smo i rekorde. Svaki sportista živi za ovakve trenutke", izjavio je Nikolić.

On je ove sezone imao nešto manju minutažu u odnosu na prethodnu, no, to nije pokvarilo slavlje. Zasluge za trofej pripadaju svakom članu tima.

"Ova sezona je najslabija za mene, ali dobro, skupio sam 14 nastupa u dresu Zrinjskog, osjećam se kao dio tima. Svi igrači koji su igrali ove sezone, manje ili više, pripadaju kolektivu, zaslužili su titulu i čestitku", rekao je napadač Plemića.

Stevo je postao igrač sa najviše osvojenih titula prvaka BiH, jer sada ima ukupno četiri.

"Osvojio sam titulu prvaka BiH sa Modričom, Borcem te sa Zrinjskim dvije. Bio sam prvak Mađarske s Debrecenom, kao i osvajač Kupa Mađarske. To je pet titula prvaka države, od čega sam četiri osvojio u BiH. Ponosan sam na tu statistiku, kao i na Zrinjski"., istakao je Nikolić.

Da li će i naredne sezone nositi dres s crvenom lentom, još uvijek nije poznato.

"Razgovarat ću s upravom, vidjet ćemo kakvi su moji i njihovi planovi i šta je najbolje rješenje. Da li ću ostati, znat ću nešto kasnije", završio je Nikolić.