Nogomet
0

Steven Gerrard strahuje za budućnost

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Engleski fudbaler Steven Gerard izjavio je da je zabrinut za svoju budućnost u reprezentaciji.

"Preznojavam se zbog budućnosti u Engleskoj," doslovno je izjavio popularni Gerro britanskim medijima, aludirajući na pritisak kojem je izložen u timu.

Sutra momčad Fabija Capella u Bjelorusiji igra odlučujući meč za Svjetsko prvenstvo 2010. u Južnoafričkoj Republici, a pod velikim znakom pitanja na sredini terena su Gerrard i Frank Lampard.

Trener Capello trenutno računa na obojicu, ali igrač Liverpoola strahuje da bi mogao ispasti iz kombinacija.

"Ako se odluči za Franka, a ne mene, vrijedno ću trenirati da se vratim u tim," kaže 28-godišnji fudbaler. "Siguran sam da će Frank učiniti isto ako mu se to desi. Selektor je pokazao da je spreman da uvede neke promjene. Ni ja ni Lampard, a ni drugi problemi nismo važni koliko činjenica da ovaj tim sporo napreduje."

"Imamo dobrog selektora, promijenit će taktiku i personal prije Igara," smatra Gerrard i dodaje: "Sljedeći izazov za mene je da ostanem u početnih 11 i da imam kontinuitet u reprezentaciji Engleske kao što imam u Liverpoolu."

Gerrard ima šansu da zadrži svoje mjesto jer Capello će znati cijeniti njegovo iskustvo, posebno kada se uzme u obzir da John Terry i Ashley Cole neće igrati protiv Bjelorusije.

Terry se nije oporavio od povrede leđa, a Cole je istegnuo tetivu koljena.