Bundesliga
0

Steve McClaren novi trener Wolfsburga

Totalsport
Steve McClaren (Foto: Reuters)
Steve McClaren (Foto: Reuters)
Bivši selektor engleske nogometne reprezentacije Steve McClaren (49) imenovan je u utorak novim trenerom Wolfsburga, objavio je njemački klub.

McClaren, koji je posljednje dvije godine vodio Twente, s kojim je ove sezone senzacionalno osvojio naslov nizozemskog prvaka, potpisao je dvogodišnji ugovor s Wolfsburgom, a prema navodima njemačkih medija, godišnje bi trebao zarađivati oko tri miliona eura.

"Wally with the Brolly", kako su ga podrugljivo nazvali engleski mediji nakon poraza protiv Hrvatske na Wembleyju u kvalifikacijama za Euro 2008., zamijenit će na klupi "vukova" Lorenz-Günthera Köstnera koji je bio privremeni trener nakon što je Armin Veh u januaru dobio otkaz.

"Proveo sam dvije fantastične godine u Twenteu s nevjerojatnim krajem, ali obećao sam supruzi i djeci da ćemo ostati u Nizozemskoj dvije godine. Sada se svi selimo u Njemačku - kazao je nizozemskim novinarima McClaren uoči službene objave kako preuzima klupu donedavnog njemačkog prvaka koji je ovu sezonu završio na razočaravajućem osmom mjestu.