Nogomet
306

Stevanović za Klix.ba: Volio bih da se vrati atmosfera kakva je bila u godinama osvajanja titula

Piše: D. B.
Miroslav Stevanović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Miroslav Stevanović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Dvadesetpetogodišnji Miroslav Stevanović jedno je od najvećih pojačanja koje je Željezničar doveo tokom zimskog prelaznog roka. Bivši reprezentativac BiH je u razgovoru za portal Klix.ba govorio o prvim utiscima o novoj sredini, pripremama za novu sezonu i proljetnom dijelu sezone od kojeg navijači Plavih imaju velika očekivanja.

Stevanović je u januaru raskinuo ugovor s grčkim Ergotelisom, a prošle sedmice je potpisao ugovor sa Željezničarom. Fokusiran je na što bolju pripremu i privikavanje na ekipu.

"S ekipom sam već nekoliko dana, nedostajao mi je ovaj ritam i rad sa saigračima. Nakon što sam napustio Ergotelis, trenirao sam individualno, a-li to nije isto. Pokušavam uhvatiti ritam ostatka ekipe što se tiče fizičke spreme. Nadam se da će biti bolje iz dana u dan", izjavio je Stevanović.

Ekipa ga je dobro prihvatila, zbog čega je izuzetno zadovoljan i sretan.

"Uklopio sam se dobro, momci se zaista trude. Sve je kako treba, zadovoljan sam i zahvalan svima u klubu", rekao je dvadesetpetogodišnji krilni nogometaš Željezničara.

Plavi su se pripremali u Sarajevu i Međugorju, a sada ih čekaju pripreme u Antaliji. Već se razmišlja o prvoj utakmici proljetnog dijela prvenstva i utakmici protiv Širokog Brijega.

"Dosta dobro radimo na pripremama, ima dosta novih igrača i trudimo se da se uigramo, da usvojimo ideje trenera. Sve ide svojim tokom i vjerujem da ćemo biti spremni za početak proljetnog dijela sezone i utakmicu sa Širokim Brijegom. Što se mene tiče, nedostaje mi fizičke spreme, ali ću napredovati zajedno s ekipom", kazao je Stevanović.

Njemu je dobro poznata atmosfera koju prave navijači Željezničara na stadionu Grbavica.

"Igrao sam protiv Željezničara, poznata mi je atmosfera koju prave navijači na Grbavici. Volio bih da se vrati atmosfera kakava je bila u godinama kad su se osvajale titule. Nadamo se da ćemo svojim igrama privući navijače. Ekipi dosta znači podrška navijača, pa i kada se radi o prijateljskoj utakmici, kao što je utakmica protiv Viteza", istakao je novi igrač tima iz Doline ćupova.

Upravo navijači mnogo očekuju od svojih ljubimaca na proljeće, posebno zbog većeg broja kvalitetnih pojačanja.

"Rano je prognozirati. Najbitnije je da se spremimo i radimo, vidjet ćemo za šta će to biti dovoljno", dodao je Stevanović.

On je 2013. godine napravio veliki transfer kada je iz Vojvodine prešao u Sevillu. Međutim, nije se snašao, posuđivan je Elcheu i Alavesu, a onda je napustio Španiju. Prije grčkog Ergotelisa je bio član mađarskog Gyora.

"Mnogo je razloga zbog kojih nisam ostao u Španiji, mogli bismo dugo pričati o razlozima i argumentima. Ostavio sam sve to iza sebe, sada sam u Želji i to je jedino bitno", jasan je bio naš sagovornik.

Miroslav je prošao sve selekcije nogometne reprezentacije BiH, dok je za A tim odigrao deset utakmica i postigao jedan gol. Ipak, sada mu je prioritet isključivo klub.

"Ne razmišljam zasad o reprezentaciji, bitno mi je samo da dobro igram u Želji", završio je Stevanović.