Nogomet
0

Stevanović optužio Gance: Vračali su jedni protiv drugih

Totalsport
Goran Stevanović (Foto: AFP)
Goran Stevanović (Foto: AFP)
Višestruku je klanovsku podjelu unutar svoje ekipe i njemu malo poznate mistično-magijske rituale srbijanski trener Goran Stevanović optužio za neuspjeh ganske nogometne reprezentacije na Kupu nacija.

Informaciju donosi britanski BBC objašnjavajući da spomenuti navodi stoje u selektorovom izvještaju koji je nakon natjecanja napisao za nadležne organe Ganskoga nogometnog saveza, a koji su potom procurili u javnost.

Osim što spominje vradžbine, Stevanović, nekadašnji vezni igrač beogradskog Patizana, tvrdi:

"Moramo pomoći igračima da prevladaju mentalitet crne magije kojom se uništavaju te osigurati disciplinu i uzajamno poštovanje. Nakon poraza od Zambije u polufinalu, igrači su se međudobno počeli ružno optuživati."

Bivši ganski reprezentatovac Sarfo Gyami objasnio je da je riječ o tradicionalnim ritualima kojima se igrači pokušavaju zaštititi i dozvati sreću, ali da ne može vjerovati da bi čarali jedni protiv drugih.

Predsjednik saveza Kwesi Nyantakyi za neuspjeh je okrivio daleko prozaičnije razloge:

"Igrači su se gledali individualno dopasti umjesto da su igrali za dobrobit ekipe. Također, primio sam primjedbe da mlađi nisu poštivali starije.

Stevanovićeva budućnost na klupi zasad je i dalje neizvjesna. Izvjesno je da bi ekipu trebao voditi iduće sedmice u Sjedinjenim Državama u prijateljskom utakmici protiv Čileanaca.