Uprkos brojnim ponudama
0

Stanislawski: Ibišević i Salihović su zadovoljni u Hoffenheimu

Totalsport
Vedad Ibišević i Sejad Salihović
Vedad Ibišević i Sejad Salihović
Trener Hoffenheima Holger Stanislawski je uoči uzakmice sa Freiburgom izjavio da nema nagovještaja da će neki od igrača napustiti klub u januaru...

U posljednje vrijeme se po medijima sve češće govori o osipanju igračkog kadra Hoffenheima u januaru, jer većini glavnih igrača u jun ističu ugovori, pa bi ih klub mogao prodati u januaru kako u junu ne bi otišli bez odštete.

Među glavnim kandidatima se spominju dvojica bh. reprezentativaca Vedad Ibišević i Sejad Salihović za koje su zainteresovani neki klubovi iz Engleske i Njemačke. Stanislawski kaže da niko s njim nije razgovarao o odlasku.

"Ako neki od igrača dođe do mene sa zahtjevom za promjenom sredine sigurno neću stajati kao putnik skrštenih ruku. Međutim, zasad niko nije došao sa takvim zahtjevom. Svi su trenutno zadovoljni u klubu i volio bih da svi ostanu i nakon januara", rekao je Stanislawski.

Stanislawski se posebno osvrnuo na dvojicu ponajboljih igrača kluba, Ibiševića i Salihovića. Ibišević ima ponude Blackburna i Evertona, dok se u medijima kao glavni kandidat za novi klub Sejada Salihovića spominje Bayer Leverkusen.

"Nijedan od njih sa mnom nije razgovarao o odlasku, a prema njihovom zalaganju na treningu mogu zaključiti da su zadovoljni. To mi je jasan znak da žele ostati", zaključio je Holger Stanislawski.