Iako bi volio da ostanu
0

Stanislawski: Ibišević i Salihović mogu ići na zimu

Totalsport
Holger Stanislawski (Foto: Reuters)
Holger Stanislawski (Foto: Reuters)
Trener 1899 Hoffenheima Holger Stanislawski nema namjeru da zadržava nezadovoljne igrače koji žele da napuste klub među kojima su i reprezentativci Bosne i Hercegovine Vedad Ibišević i Sejad Salihović.

Glasine da Ibišević u januaru seli u Blackburn, a Salihović u Wolfsburg pomalo idu na živce treneru 1899 Hoffenheima, koji je njemačkom listu "Rhein Neckar Zeitung" izjavio da svi nezadovoljni igrači mogu da napuste ekipu.

"Svaka tri dana, moje igrače preseljavaju u neki novi klub. Razgovarao sam s njima i rekao im da nikog na želim uvjeravati da ostane, ali ne bih volio da napuste ekipu", rekao je Stanislawski.

Salihoviću ugovor ističe na kraju sezone i ako u januaru ne produži ugovor, sljedećeg ljeta bit će slobodan igrač što znači da će moći napustiti klub bez obeštećenja.

"Mogu zamisliti da ostanem u 1899 Hoffenheimu i želim da udružimo snage, sjednemo za stol i razgovaramo", rekao je Salihović za koga je prema pisanju njemačkih medija zainteresovan Wolfsburg.

Za Ibiševića je izvjesniji odlazak i to u engleski Blackburn.

"Volio bih da ostanu zbog svojih mogućnosti u nogometnom smislu. To su dokazali igrama za klub i reprezentaciju. Zato je normalno da su u fokusu drugih ekipa", zaključio je Stanislawski.