Nogomet
121

Stanić za Klix.ba: Nikad nisam bio daleko od Željezničara, sretan sam zbog povratka

Piše: D. B.
Srđan Stanić
Srđan Stanić
Dvadesetšestogodišnji bh. nogometaš Srđan Stanić danas se vratio u FK Željezničar i priključio se pripremama Plavih za proljetni dio sezone. Govoreći za portal Klix.ba, popularni Stana nije krio zadovoljstvo zbog povratka u klub čiji je nekada bio kapiten.

Čelnici Željezničara su još prije prelaznog roka kontaktirali Stanića u želji da ga vrate na Grbavicu, a nakon dogovora s Olimpicom, transfer je realizovan.

"Razgovarali smo prije dva mjeseca, ali sam ja imao ugovor s Olimpicom, što je značilo da Željezničar mora platiti obeštećenje. Nijaz Gracić mi je izašao u susret i rekao mi da, ako se dogovorim sa Željom, trebam prihvatiti ponudu jer je za mene dobro da se vratim. Dva kluba su korektno pregovala i zahvalan sam što su pronašli rješenje u moju korist", izjavio je Stanić za portal Klix.ba.

Iako u proteklom periodu nije igrao za Željezničar, Stanić bio blizu kluba i pratio sva dešavanja poput vjernog navijača, što on i jeste. Zbog povratka na Grbavicu je izuzetno sretan, iako je imao i druge ponude.

"Nisam bio daleko od Željezničara, znao sam šta se događa, a i družio sam se s igračima. Sve je bilo isto kao da smo zajedno, osim lokacije treninga i odigravanja utakmica. Drago mi je i sretan sam što sam se vratio, jer sam u Želji sve napravio. Imao sam nekoliko ponuda iz inostranstva, ali sam želio ostati ovdje", rekao je krilni nogometaš Plavih.

Srđan Stanić s fizioterapeutom Raifom Zebom (Foto: Klix.ba)
Srđan Stanić s fizioterapeutom Raifom Zebom (Foto: Klix.ba)

On je oduvijek bio miljenik navijača Željezničara, pa se raduje novim nastupima u plavom dresu.

"Vjerujem da će odziv publike na proljeće biti jako dobar, klub je napravio mnogo tokom prelaznog roka. S navijačima sam uvijek imao korektan, prijateljski odnos. Davao sam sve od sebe na terenu, a oni su to znali nagraditi", kazao je Stanić.

On je zajedno sa golmanom Irfanom Fejzićem i Miroslavom Stevanovićem danas stigao u Međugorje, gdje se Plavi nalaze na pripremama te su zajedno obavili lakši trening.

"Nas trojica smo danas zajedno radili, malo smo trčali jer smo dugo putovali. Vijeme je lijepo, tereni odlični. Jedva čekam da se priključim treninzima ostatka ekipe, znam da su fenomenalni, jer sam i ranije radio sa Edisom Mulalićem", dodao je naš sagovornik.

Ambicije Plavih u drugom dijelu sezone su visoke.

"Najvažnija je utakmica sa Širokim Brijegom, ali su bitne i utakmice s Veležom i Mladosti. Ako osvojimo devet bodova, onda možemo puno na proljeće. Osim toga, želimo osvojiti Kup BiH, imamo dovoljan broj igrača da igramo kvalitetno na oba fronta", završio je Stanić.