Europa liga
0

Standard slavio u Ateni, Werder do remija u Valenciji

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Nakon što su u šesnaestini finala senzacionalno izbacili Romu, nogometaši Panathinaikosa nisu nastavili s dobrim igrama u Europa ligi. U prvom dvoboju osmine finala u Ateni su izgubili od Standarda (3-1).

U osmoj minuti utakmice Alex Witsel glavom doveo Standard u vodstvo nakon ubacivanja Dieudonnea Mbokanija. Samo osam minuta kasnije Galinović je izašao s gola kako bi pokušao presjeći dodavanje Stevena Defoura. No, nije u tome uspio, a lopta je došla do Milana Jovanovića koji je imao lagan posao.

U nastavku utakmice Panathinaikos je uspio smanjiti nakon što je u 48. minuti Loukas Vintra glavom sproveo u mrežu loptu koju mu je iz slobodnog udarca nabacio Giorgos Karagounis. Belgijski je prvak, međutim, u Liege ipak otputovao s velika dva pogotka prednosti. Jovanović je u kontranapadu u 74. minuti gurnuo loptu Igoru de Camargu koji je izbio sam pred Galinovića i mirno poslao loptu u mrežu.

Werder je u gostima kod Valencije izborio vrlo dobrih 1-1 uoči uzvrata u Bremenu sljedeće sedmice. Nijemci su poveli u 24. minuti nakon što je Ever Banega u kaznenom prostoru srušio Tima Borowskog, a precizan s bijele tačke bio kapetan Torsten Frings.

Banega je u 55. minuti dodatno otežao posao “šišmišima”, zaradivši crveni karton. No, samo dvije minute kasnije domaćin je izjednačio. Udarac Davida Silve pred golom Werdera je blokiran, ali Juan Mata je iz popravnog pokušaja pogodio gol Tima Wiesea.

Europa liga, prve utakmice osmine finala:

Panathinaikos – Standard 1-3 (Vintra 48 / Witsel 8, Jovanović 16, De Camargo 74) Valencia – Werder 1-1 (Mata 57 / Frings 24 - 11m)