Nogomet
0

Standard prekinuo posudbu, Valdes se vraća u Manchester United

Anadolija
Victor Valdes (Foto: EPA)
Victor Valdes (Foto: EPA)
Belgijski Standard Liege odlučio je da prekine pozajmicu Victora Valdesa, golmana Manchester Uniteda.

Valdes je na pozajmicu u Standard otišao u januaru i od tada je upisao osam nastupa za ovaj klub. Pomogao im je da osvoje Kup Belgije pobjedom u martovskom finalu nad Club Bruggeom rezultatom 2:1, ali je trenutno povrijeđen.

Standard je svoju odluku o prekidu posudbe obrazložio činjenicom da do kraja sezone u belgijskom prvenstvu želi pružiti šansu svojim mladim igračima.

Valdesu ugovor sa Manchester Unitedom ističe na ljeto ove godine. Redove Crvenih đavola napustio je nakon što se sukobio s menadžerom Louisom van Gaalom u julu prošle godine pred ponudu za prelazak u redove turskom Bešiktaša.

Valdes je veći dio svoje karijere proveo u Barceloni za koju je branio od 2002. do 2014. godine. U tom periodu na golu Barce stajao je u čak 535 utakmica u svim takmičenjima. Osvojio je šest naslova šampiona Španije, dva Kupa kralja, šest Superkupova, tri Lige šampiona, dva Superkupa Evrope i dva FIFA Svjetska klupska prvenstva. U Manchester United je stigao 2015. godine i upisao svega dva nastupa. Za reprezentaciju Španije s kojom je bio svjetski i evropski šampion branio je 20 puta.