Feng shui u sportu
0

Stadion Man. Cityja pun bizarnih simbola

Sarajevo-x.com
Manchester City odlučio se za feng shui metode ne bi li povećao svoj uspjeh u sljedećoj sezoni. Magični kristali zakopani su ispod travnjaka stadiona, a cilj im je da povećaju energiju fudbalera ovog tima. Nekoliko ih je ubačeno i u centralni dio terena, a neki će biti sakriveni i ispod korner zastavica prije početka sezone 17. augusta, javio je Daily Mirror.

Stručni štab ovog britanskog tima izdvojio je 90 miliona funti za širenje "pozitivne energije i harmonije".

Preostalih 100 kristala ubacit će i u betonske konstrukcije van terena stadiona Eastlands.

"To je stvarno bizarno ponašanje. Starijim navijačima Cityja ovo se nimalo neće svidjeti," kaže jedan od izvora bliskih klubu. "Tajlandski vlasnici vole praznovjerne principe Dalekog istoka i nadaju se da će kristali poboljšati igru i finansije tima."

Na ovaj neuobičajeni potez nagovorio ih je vlasnik - milijarder Thaksin Shinawatra, a ceremonija ukopavanja kristala izvedena je ove sedmice.

Izvršni direktor kluba Garry Cook planira primijeniti feng shui i na 48.000 sjedišta na stadionu. Prijemne prostorije, kancelarije i klupska prodavnica, sve će biti puno sretnog drveća, statua Bude i drugih simbola. U sefu Manchester Cityja naći će se i sretni tajlandski novčići.

"Stadion je bukvalno pun bizarnih simbola. Smješno je što recimo drvo sreće još uvijek na sebi ima cijenu od 24,95 funti i naziv proizvođača. Ali ako nam to može pomoći da pobjedimo, koga briga," riječi su izvora, a stručnjak za fengu shui Simon Brown ima i drugih prijedloga.

"Trebali bi prvo promijeniti boje na svojim dresovima. Trebaju nositi crvenu kao Manchester United pa bi više pobjeđivali."