Nakon što je upucan navijač
0

Stadion Crvene zvezde suspendiran

Totalsport
Marakana
Marakana
Disciplinska komisija Srbijanskog nogometnog saveza (FSJ) u četvrtak je pokrenula postupak protiv beogradske Crvene zvezde zbog loše organizacije kup-dvoboja s OFK Beogradom.

Tokom drugog poluvremena na Marakani je umalo fatalno stradao 21-godišnji navijač Zvezde Igor Vrelić, kojem je u obračunu suparničkih grupa iz vatrenog oružja propucana lijeva strana trbuha.

Mladić je pri svijesti i nalazi se u jednoj beogradskoj bolnici. Delegacija Crvene zvezde posjetila ga je u četvrtak i saznala da će se, po svemu sudeći, sasvim oporaviti.

Disciplinski postupak, objavili su iz FSJ-a, vodit će se po hitnom postupku. Do njegovog okončanja Zvezda neće moći igrati domaće utakmice na Marakani.

Istovremeno, strani mediji prenose informacije o huliganskom ispadu navijača, ne zna se čijih, u noćnom vozu malo izvan Beograda. Njih petorica, s maskama preko glave, nasumce su napali putnike šipkama i lancima, dok je jedan od njih jednom putniku uperio pištolj u glavu.

Osim toga, maskirani su huligani napali i željezničko osoblje.

Sedmero ljudi zatražilo je ljekarsku pomoć, od čega petero putnika. Najgore je prošao uposlenik željeznice, kojeg su huligani izudarali po glavi i nogama. Njegovo je stanje, saznaje se, stabilno.