Nogomet
0

Šta se dešava sa Ronaldinhom?

Sarajevo-x.com
Svi u Barceloni postavljaju ovo pitanje već mjesecima. Međutim, pravog odgovora nema, ali ima brojnih glasina o odlasku ove zvijezde na kraju sezone.

Ronaldinho je tužan, a u svijetu nogometa nema opasnije stvari od melanholičnog Brazilca.

Uz to, njegova situacija je potpuno suprotna onoj u kojoj se nalaze njegove kolege Kamerunac Samuel Eto'o i Argentinac Leo Messi, koji izgleda da je preuzeo pijedestal obožavanja koji je Ronaldinho do sada zauzimao kod navijača.

Brazilac je imao veoma "čudnu sedmicu“ u kojoj se skoro nije ni pojavljivao na treninzima Barcelone, a treninge je obavljao sam u teretani, što je izazvalo dodatni kriticizam medija. U utakmici u subotu je ponovo pokazao da je jako daleko od svoje najbolje forme.

Barcelona je u toj utakmici pobijedila Recreativo de Huelvu, rezultatom 4-0. Eto'o je demonstrirao da se nakon povrede vratio u top formu, tako što je na utakmici postigao dva pogotka, a Messi je još jednom pokazao kakav je dribler i u sjajnom izdanju dao nevjerovatan doprinos pobjedi svog tima.

Ipak, za izvedbu Ronaldinha na ovoj utakmici se ne može reći ništa posebno.

Brazilac više nije ljubimac novinara, a mediji mu više ne opraštaju slabe partije.

"Ronaldinho koji je proglašen najboljim igračem svijeta je nezamjenjiv u Barceloni i njegov transfer bilo gdje je nezamisliv. Ipak, Ronnie koji je u lošoj formi cijele sezone, koji ne odlučuje utakmice, koji je evidentno 'nabacio' višak kilograma i koji na terenu izgleda tužno, može biti zamijenjen", objavile su u ponedjeljak sportske dnevne novine Sport.

Madridski mediji su također "naoštrili zube" na Ronaldinha.

"On igra loše. Od starog Ronaldinha ostalo je samo ime – brend koji prodaje dresove. Što se nogometa tiče, ostalo je ništa", objavile su sportske novine As.

Uz sve to, Roberto de Assis – Ronaldinhov brat i agent – ne krije da objavi da pregovara sa AC Milanom i navede probleme u sklapanju novog ugovora, kojeg je Barcelona obećala Ronaldinhu, ali izgleda da ne namjerava to obećanje ispuniti.

Špekulacije kruže da će Barcelona na kraju sezone prodati jednu od svojih zvijezda – i to onu koja bude najmanje "sjajna" u datom trenutku. U ovom trenutku, niko ne razmišlja da bi to mogli biti Eto'o ili Messi, već Ronaldinho. To je znak kako se u nogometu može sve promjeniti u samo nekoliko mjeseci.

U ovom kontekstu slijedi pitanje koje se često ovih dana postavlja u Barceloni. Da li će Ronaldinho pratiti isti put koji su nekada napravili Diego Maradona ili Ronaldo? Kako godine prolaze, Barcelona ne može da pobije reputaciju kluba koja nije u stanju da zadrži svoje zvijezde.