'Ludilo' je počelo!
0

Sretnici na Bilino Polje, ostali na trgove i ulice!

Piše: T. Sekulić
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Velika euforija vlada u Bosni i Hercegovini pred večerašnju utakmicu u Zenici. Gradskim ulicama širom naše zemlje već se vijore zastave, a navijačka pjesma ne prestaje. Historijsku utakmicu reprezentacije Bosne i Hercegovine i selekcije Portugala pratit će milioni ljudi, a u brojnim bh. gradovima organizovano je javno praćenje revanš susreta baraža.

Sretnici, koji su uspjeli doći do karte za večerašnju utakmicu, historijski meč promatrat će sa tribina stadiona Bilino Polje, no za sve one koji nisu imali toliko sreće u pronalasku 'vrijednog komada papira' Radio Stari Grad emitirat će i specijalnu emisiju posvećenu revanš utakmici u Zenici, a navijači će se osjećati kao na tribinama uz legendarnog Marjana Mijajlovića.

Publika će se izvještavati o svim aktuelnim dešavanjima u redovima naše reprezentacije, prenosit će se atmosfera među navijačima, o utakmici će direktno u eter govoriti brojne slavne ličnosti iz naše zemlje, razgovarat će se sa bivšim selektorima, fudbalerima, a Specijalna RSG radija će se javno slušati u sarajevskom Domu mladih.

Također, specijalna emisija u kojoj će gostovati brojne slavne ličnosti iz naše zemlje, te u kojoj će se reporteri javljati uživo iz Zenice i prenositi atmosferu bit će emitovana na BH radiju 1, a moći će je pratiti slušatelji na na gradskom trgu u Bihaću.

U glavnom gradu Bosne i Hercegovine već je 'usijana' atmosfera. Gradske ulice su preplavljene, a pjesma navijača odjekuje. Javno praćenje utakmice između reprezentacije BiH i Portugala bit će organizovano na trgu ispred BBI centra, gdje se već od ranih jutarnji sati ori navijačka pjesma.

Najvažniju utakmicu 'zmajeva' na putu za JAR navijači okupljeni ispred BBI Centra će također pratiti uz komentar legendarnog Marjana Mijajlovića.

Slavni komentator RSG radija će zasigurno učiniti sve kako bi publika na Trgu ispred BBI Centra, ali i ona u Domu mladih osjećala se kao da je na tribinama stadiona Bilino Polje.

Također, ispred BBI Centra u 18 sati svi navijači će moći slušati specijalni program s Emirom Cocalićem posvećen odlučujućoj utakmici baraža.

Javno praćenje najznačajnije utakmice naše reprezentacije bit će organizovano i u Zenici.

Naime, svi oni koji nisu uspjeli doći do karte za večerašnji okršaj s Portugalcima utakmicu će moći pratiti direktno iz 'Fan zone' na Kamberovića polju. Očekuje se da će se tu okupiti nekoliko desetina hiljada navijača koji će svim srcem navijati za naše 'zmajeve', a po završetku historijskog meča navijačima će se u 'Fan zoni' pridružiti i legendarni selektor bh. 'dijamanata' Miroslav Ćiro Blažević.

Praćenje revanš utakmice bit će organizovano i pobrojnim lokalima diljem naše zemlje. Bh. navijači se od ranog jutra spremaju za ovu historijsku utakmicu, tako da ukoliko prođete ulicama bh. gradova sve što ćete čuti je - 'Naprijed zmajevi!'