Serie A
0

Sretna pobjeda Milana u Veroni

Totalsport
Slavlje igrača Milana (Foto: AFP)
Slavlje igrača Milana (Foto: AFP)
Nogometaši Milana pomalo su sretno došli do pobjede u 32. kolu talijanske Serije A, te su ponovno zasjeli na vrh tabele. S 1-0 su pobijedili Chievo u Veroni, te sada imaju dva boda više od Juventusa.

No, torinska ekipa tek u srijedu mora odraditi svoj meč ovog kola. Na svom će stadionu Juventus igrati protiv trećeplasiranog Lazija.

Milan je sjajnim pogotkom Sulleyja Muntarija već u 8. minuti došao do pogotka, kasnije se pokazalo jedinog na utakmici. Muntari je topovski opalio s dvadesetak metara i svladao domaćeg golmana Sorrentina, a u ostatku utakmice Milan je mudro, ali ponekad i panično, branio tu brzo stečenu prednost.

Chievo je ukupno imao 12 udaraca, a Milan tek pet, s tim da su i jedni i drugi samo dva puta pucali u okvir gola. No, Chievo je unatoč dinamičnijoj i odlučnijoj igri ostao bez izjednačenja, te konkretnosti u završnici.

Recimo da je u 80. minuti Alessandro Nesta vidljivo igrao rukom u svom šesnaestercu i bio bi jedanaesterac za domaćina da pomoćnik nije podigao zastavicu zbog ofsajda.

Milan je tako dobio utakmicu nakon niza od četiri ogleda bez pobjede (Catania, dva puta Barcelona i Fiorentina), te se time vratio u borbu za naslov prvaka.

Ostale se utakmice ovog kola igraju u srijedu.

Serie A, 32. kolo:

Chievo - Milan 0-1 (Muntari 8)

Redoslijed: 1. Milan 67, 2. Juventus 65 (-1), 3. Lazio 54 (-1), 4. Udinese 51 (-1), 5. Napoli 48 (-1), Roma 47 (-1)..., 9. Chievo 42...