LP, 4. pretkola
0

Sretan poraz Tottenhama, Senad Lulić strijelac

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nogometaši londonskog Tottenhama su gostovali u Bernu kod Young Boysa, u prvoj utakmici zadnjeg pretkola Lige prvaka. Porazom od 3-2 mogu biti i više nego sretni.

Katastrofalno je Tottenham otvorio utakmicu i platili su to sa čak tri pogotka u prvih pola sata. U svakom duelu su bili slabiji i sporiji, izgledali su posve zbunjeno, a poletna domaća momčad samo je jurila travnjakom i nemilosrdno rušila njihovu odbranu i golmana Gomesa.

Već je u 4. minuti bosansko-hercegovački nogometaš Senad Lulić zabio za 1-0, nakon što mu se lopta slučajno odbila. No, bio je spretan i precizan za početak nevjerovatnog scenarija.

U 13. minuti je Kamerunac Ntsama lako pobjegao usnulom Dawsonu i zabio za 2-0, a pravo čudo je najavljeno u 28. minuti kada je Hochstrasser zabio i za 3-0.

Unatoč velikom vodstvu Young Boysi su nastavljali napadati, a u igri Tottenhama se nije dalo naslutiti ništa što bi moglo okrenuti utakmicu.

Ipak, nakon prekida (kornera u 42. minuti) kamerunski igrač Sebastien Bassong je smanjio na 3-1 i tako donio barem nešto pozitivniji odlazak igrača londonskog kluba prema svlačionici.

U nastavku je Tottenham zaigrao bolje, ali završnica je opet bila tupa i slaba. Promašili su nekoliko šansi, a na drugoj strani je daleko veći tragičar postao Schneuwly koji je dva puta bio sam ispred Gomesa, ali je promašivao.

I u smiraju utakmice Tottenham je došao do "odličnog" poraza od 3-2 (igra je bila daleko slabija od toga) kada je Roman Pavljučenko sjajno okončao akciju i asistenciju Robbieja Keanea. Zabio je iskosa s desne strane, u bliži kut pod gredu.

Ovaj poraz omogućio je Tottenhamu solidnu situaciju prije uzvrata na White Hart Laneu. Za prolaz im je dovoljna bilo kakva pobjeda.  

Liga prvaka, prva utakmica 4. pretkola:

Young Boys - Tottenham 3-2 (Lulić 4, Ntsama 13, Hochstrasser 28 / Bassong 42, Pavljučenko 83)