Nogomet
0

Srečko Katanec selektor Ujedinjenih Arapskih Emirata

Totalsport
Foto: Delo.si
Foto: Delo.si
Srečko Katanec, 45-godišnji nogometni stručnjak iz Slovenije, na pragu je novog angažmana. Naime, u utorak bi Katanec trebao potpisati ugovor s reprezentacijom Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Kao nogometaš je Katanec ostavio duboki trag igrajući u Olimpiji, Partizanu i Sampdoriji, ali su poznate i njegove kraće avanture u zagrebačkom Dinamu i Stuttgartu.

Kao trener je radio u Gorici i Olympiacosu, dok je bio selektor slovenske i makedonske reprezentacije, te je s te dužnosti otišao tokom 2009. godine. Nekoliko mjeseci je bio bez posla, spominjalo se da je i kandidat za tada upraženjeno mjesto bugarskog selektora, ali se odlučio za drugu destinaciju.

U utorak bi Katanec trebao potpisati ugovor (nije poznato na koliko vremensko razdoblje) s Ujedinjenim Arapskim Emiratima, te će na toj dužnosti naslijediti Francuza Dominiqua Bathenaya.

U drugom krugu azijskih kvalifikacija za SP 2010. godine reprezentacija UAE-a je zauzela posljednje mjesto u grupi B sa samo jednim osvojenih bodom u osam odigranih utakmica.