Wolfsburg
0

Sreća u nesreći- Džekina povreda nije ozbiljna

Totalsport
Na treningu u utorak prijepodne talijanski nogometaš Wolfsburga Andrea Barzagli neoprezno je povrijedio svog skupocjenog saigrača Edina Džeku. Desni je gležanj ipak izdržao.

Ligamenti su tek istegnuti, te će strijelcu 26 bundesligaških golova prošle sezone biti dovoljan dvosedmični odmor i rehabilitacija prije nastavka treniranja.

  • Kakvo sr...! - na najkraći je način za Bild prokomentarisao nesreću frustrirani bosanski napadač, dok je treneru Vehu laknulo:

  • Hvala Bogu da ništa nije puklo. Imali smo sreću u nesreći.

Drugi talijanski branič aktuelnoga njemačkog prvaka, Cristian Zaccardo, za radijsku stanicu Antenna 3 izjavio je da se Džeko ove sezone definitivno neće priključiti Milanu.

  • Džeko je vrlo dobar igrač. Milan bi s njim napravio pravi posao. No, Wolfsburg ga ne želi prodati - rekao je Talijan nastavivši:

  • Svi mi u klubu moramo biti sretni i čestitati klupskim dužnosnicima što su uspjeli zadržati Džeku. Htio je u Milan, ali su ga uvjerili da mora ostati. Dobar je momak i siguran sam da zbog svega skupa neće praviti probleme. U svakom slučaju, mislim da ga u Milanu mogu prekrižiti.