Nogomet
32

Srđan Stanić: Naši navijači će biti važan faktor u revanšu s Metalurgom

Klix.ba
Željezničar je sinoć u Skoplju u prvoj utakmici 2. pretkola Evropske lige odigrao utakmicu bez golova protiv Metalurga, pa ima odličnu priliku da u revanštu ostvari plasman u 3. prekolo Evropske lige, gdje ga čeka kiparska Omonia. Nogometaš Plavih, Srđan Stanić, istakao je da će navijači biti veoma važan faktor u ostvarenju cilja kluba sa Grbavice.
Srđan Stanić (Foto: fkzeljeznicar.ba)
Srđan Stanić (Foto: fkzeljeznicar.ba)

Željezničar je pružio dobru partiju na gostovanju, zbog čega se kući vratio s pozitivnim rezultatom i bez primljenog gola.

"Igrali smo otvoreno cijelu utakmicu s namjerom da pobjedimo. Problem je bila završnica, gdje smo mi igrači u napadu podbacili. Prije utakmice nam je odgovarao rezultat 0:0, kako bi u revanšu mogli sve riješiti. Međutim, imali smo šanse i za pobjedu, ali ih nismo iskoristili", komentarisao je Stanić utakmicu u Skoplju.

Plavi bez sumnje igraju dobro, ali bi stvari mogle biti bolje kada je riječ o završnici. Odlaskom Armina Hodžića i Vernesa Selimovića, trener Admir Adžem nema mnogo rješenja u napadu.

"Kada je riječ o napadačima, sve je palo na Nedu Turkovića. Tu je i Riad Bajić, koji ipak na mjestu napadača nije igrao godinu dana. Igrao je u veznom redu, a sada priliku dobija s klupe. Ipak, nije moje da govorim da li nam je potrebno pojačanje u napadu, to odlučuje stručni štab", izjavio je Stanić za portal Klix.ba.

Plavi su izuzetno zadovoljni odrađenim pripremama za narednu sezonu. Dobili su sve utakmice, prošli prvo pretkolo Evropske lige, a sada su na dobrom putu da se plasiraju i u 3. pretkolo.

"Pripreme smo odradili odlično, svih šest utakmica smo dobili, a primili smo samo jedan gol. Apsolutno smo sve ostvarili što je bilo dogovoreno, igrali smo dobro posebno u odbrani, ali prema naprijed nešto nedostaje. To je posebno problem sada u Evropi, jer ekipe koje nam dolaze slabo poznajemo. S Metalurgom smo odigrali prvu utakmicu i znamo šta možemo očekivati u revanšu", kazao je kapiten Željezničara.

Nakon remija na Koševu protiv Lovćena, Plavi su pobijedili u Crnoj Gori i prošli dalje. Ako prođu i Metalurg, čeka ih kiparska Omonia. Stanić je istakao da je za uspjehe Željezničara potrebna velika podrška navijača.

"Publika nas je digla protiv Lovćena, pa se nadam da će prepoznati koliko je važan revanš s Metalurgom. Imamo historijsku priliku da se plasiramo u 3. pretkolo, gdje nas čeka Omonia. Radi se o kvalitetnom protivniku, s kojim se ipak može igrati. Naši navijači će biti jako važan faktor", završio je Stanić