Nogomet
0

Srđan Savić: Botev je favorit u revanšu, ali imamo šanse

Piše: D. B.
Srđan Savić
Srđan Savić
Zrinjski je u prvoj utakmici 2. pretkola Evropske lige Pod Bijelim Brijegom odigrao 1:1 sa bugarskim Botevom, a u četvrtak slijedi revanš u kojem će biti poznat protivnik Stuttgartu u 3. pretkolu. Nogometaš Plemića Srđan Savić ulogu favorita prepušta protivniku, ali se nada podvigu.

Savić smatra da je Zrinjski bio bolji od Boteva u Mostaru te još uvijek žali za propuštenim šansama za pobjedu.

"Mislim da smo odigrali vrlo kvalitetno do isključenja našeg igrača, mogu reći i da smo bili bolji protivnik na terenu. Imali smo i bolje prilike, ali ih nažalost nismo iskoristili. U drugom poluvremenu smo rano primili gol, što nas je poremetilo, tako da smo tek od 70. minute zaigrali kao u prvom dijelu utakmice i stvorili šanse. Nismo ih iskoristili, a mogli smo i primiti gol. Smatram da je rezultat realan", kazao je Savić.

Prema njegovim riječima, Botev je favorit, ali Plemići na gostovanje ne idu kako bi se predali.

"Ponovo kažem, ostaje žal za šansama, ali ipak idemo u Bugarsku da pokušamo izboriti prolaz dalje. Sigurno je da je Botev dobra ekipa koja brzo igra, ali i mi imamo svoje šanse u revanšu, Domaćini su favoriti, ali u Bugarsku ne putujemo s bijelom zastavicom", jasan je bio Savić.

Ukoliko Zrinjski napravi podvig i prođe u 3. pretkolo, igrat će protiv bundesligaša Stuttgarta.

"Ako bismo prošli dalje, igrali bismo protiv Stuttgarta, njemačkog giganta. Ali, o tome možemo pričati samo kad se izborimo za 3. pretkolo", završio je Savić.