Nogomet
1

Srbijanski trener Bora Milutinović: Bosna mora proći u osminu finala Mundijala

Anadolija
Bora Milutinović
Bora Milutinović
Velibor Bora Milutinović, srbijanski trener posjetio je sinoć trening fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine uoči historijske utakmice sa Argentinom, prve za ovu balkansku zemlju na svjetskim prvenstvima.

Milutinović, koji je kao selektor sa pet reprezentacija igrao na Mundijalima, a u karijeri vodio čak osam nacionalnim timova (Meksiko, Kostarika, SAD, Nigerija, Kina, Honduras, Jamaika i Irak) u razgovoru sa specijalnim izvještačem Anadolije na stadionu Maracana u Rio de Janeiru istakao je da će se BiH plasirati u osminu finala Svjetskog prvenstva.

"Bosna mora proći dalje. Ekipa selektora Safeta Sušića bolja je od Nigerije i Irana. BiH se treba skoncentrisati na utakmice u Cuiabi i Salvadoru, te prokrčiti sebi put ka drugom krugu SP, što bi bio veliki uspjeh“, rekao je Milutinović. Na pitanje šta misli o današnjoj utakmici prvog kola grupe „F“ Svjetskog prvenstva u kojem će BiH od 19 sati po lokalnom, odnosno u ponoć po srednjoevropskom vremenu igrati sa Argentinom, Milutinović je odgovorio:

"Bit će teška utakmica. BiH nije bez šansi, to jeste Argentini neće biti lako igrati sa snažnom evropskom reprezentacijom. U svakom slučaju, Bosna treba odigrati bez pretjeranog opterećenja, jer meč sa Argentinom za nju je nagrada za dobre igre minulih godina“.Milutinović će biti na večerašnjoj utakmici u Rio de Janeiru u kojoj nema dileme za koga navijati."Za svoje, za koga bi drugo. Navijat ću za Bosnu i Hercegovinu“, odlučno je poručio