Nakon žrijeba za EURO 2012.
0

Srbi zadovoljni, Hrvati strahuju od Grka

Sarajevo-x.com
Selektori reprezentacija iz grupe C (Foto: Reuters)
Selektori reprezentacija iz grupe C (Foto: Reuters)
Grupu C, u koju ih je doveo jučerašnji žrijeb za Evropsko prvenstvo, beogradski mediji nazivaju relativno lakom te ističu kako će najveću borbu za prvo mjesto voditi sa aktuelnim svjetskim prvakom, selekcijom Italije. Hrvati su, na drugoj strani, zadovoljni što su izbjegli Srbiju, a za glavnog suparnika smatraju Grčku.

U Srbiji vjeruju da će se lako nositi sa Estonijom, Sjevernom Irskom i Farskim Otocima, a da će ključni biti dueli sa Slovenijom, reprezentacijom protiv koje nikad nisu zabilježili pobjedu.

Ipak, selektor Radomir Antić smatra da je Srbija dobila "izuzetno zahtjevnu grupu" jer će u njoj biti tri selekcije koje učestvuju na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi ove godine.

Prvi čovjek hrvatske reprezentacije grupu F, u kojoj se našla njegova selekcija, smatra dobrom. Naši zapadni susjedi sastajat će se sa Grčkom, Izraelom, Latvijom, Gruzijom i Maltom, odlučeno je žrijebom u Varšavi.

"Ovakva grupa ulijeva optimizam", izjavio je Slaven Bilić. "Neću reći da je idealno jer znali bismo mi nacrtati i bolju skupinu od ove. No, objektivno smo favoriti u konkurenciji ovakvih suparnika. Mi i Grci borit ćemo se za prvo mjesto."

Bilić je priznao kako nije želio igrati sa Srbijom, Makedonijom i Bosnom i Hercegovinom, ali je to izbjegavao priznati uoči žrijeba, te dodao kako se ne boji nabrojanih selekcija, ali je svjestan da je u takvim utakmicama nogomet "najmanje važan".