Neredi u Estoniji
0

VIDEO / Srbi i Rusi izbačeni s tribina, uhapšeno 72 navijača

Sarajevo-x.com
U utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini između Estonije i Srbije, došlo je incidenta koji su izazvali srpski i ruski navijači, piše portal SCSport.

Nakon incidenta na tribinama stadiona u Talinu uhapšeno je 72 navijača, koji su na stadion ušli i unijeli srpske zastave i transparente, a estonski mediji pišu da je na jednom od njih pisalo "Sloboda ili smrt".

Fudbalski savez Srbije nije organizovao prevoz navijača zbog zabrane koju je nametnula UEFA nakon prethodnog incidenta, čiji su sudionici bili također navijači reprezentacije Srbije tokom gostovanja u Đenovi u utakmici protiv reprezentacije Italije.

Uprkos zabrani, na stadionu se pojavila manja grupa srpskih navijača, dok su većinu činili Rusi, koji su donijeli i transparent sa natpisom "Rusi i Srbi zauvek braća", tako da je reprezentacija Srbije ipak imala podršku u ovom susretu.

Za sada nije poznato zašto je policija reagovala,a incident je završen do 17. minute susreta.

Predsjednik UEFE, Michel Platini, zabranio je FSS-u da vodi navijače na gostovanja, te oštrim upozorenjem zaprijetio izbacivanjem iz kvalifikacija nakon incidenta u Đenovi. Ostaje da se vidi kako će Platini reagovati nakon posljednjeg incidenta koji se dogodio u Talinu.