Lionel Messi
0

"Sramim se poraza od Nijemaca"

Totalsport
Lionel Messi
Lionel Messi
Novinar njemačkog sedmičnika Sportbilda došao je do intervjua s argentinskim nogometašem Barcelone Lionelom Messijem prilikom humanitarne priredbe u Panami.

Na stadionu Rommel Fernandez, smještenom u glavnom gradu te srednjoameričke državice, Messi je igrao za momčad zvijezda koje je sam odabrao protiv reprezentacije Svijeta, koju je kapitenski predvodio bivši njemački reprezentativac Kevin Kuranyi, inače sam panamskih korijena.

"Njemačka je u utakmici četvrtfinala Svjetskog prvenstva (4-0 pobjeda, op. a.) bila jednostavno bolja od Argentine. Mi smo se osramotili. Očekivali smo mnogo više, sve smo pokušali, ali bolno smo ispali. Sramimo se i dalje toga katastrofalnog poraza. Osjećamo se još uvijek kao i naši navijači, užasno" rekao je Messi.

Na pitanje o njegovoj klupskoj budućnosti najbolji je nogometaš svijeta za 2009. godinu kazao:

"Ostajem vjeran Barceloni. Imamo sjajan igrački kadar koji je još dodatno pojačao David Villa. To mi je izuzetno drago. Takav će nam igrač još više podići mogućnosti za osvajanje titula".

O Mesutu Özilu, koji je navodno zainteresirao Barcinog trenera Josepa Guardiolu, Messi ima dobro ali ne i naročito visoko mišljenje.

"Mesut je dobar nogometaš. Imao je u Južnoj Africi jako dobar turnir. No na svakom dijelu terena mi imamo vanserijske igrače, pa tako i na njegovoj. Recimo, aktuelnog svjetskog prvaka" zaključio je 23-godišnji Argentinac ciljajući vjerovatno na Andresa Iniestu.