Nogomet
0

Spremni za proljetni dio sezone: Zeničani žele nastaviti tradiciju protiv Sarajeva

Klix.ba
Nogometaši Čelika će u okviru prvog kola nastavka BH Telecom Premijer nogometne lige Bosne i Hercegovine na Bilinom Polju ugostiti ekipu Sarajeva koja 12 godina nije osvojila tri boda na terenu Crno-crvenih.

Šef stručnog štaba NK Čelik Nizah Hukić na današnjoj konferenciji za novine istakao je kako će u nastavak prvenstva ući potpuno spremni.

"Spremno nastavljamo nastavak prvenstva i cilj nam je da nastavimo ondje gdje smo stali na kraju jesenjeg dijela sezone. U toku priprema igrali smo agresivni fudbal i napadački što se ispostavilo kao dobar način igre", kazao je Hukić, te dodao da je Čelik dobio tri nova igrača:

"Dobili smo tri kvalitetna iskusna igrača koji će nadam se dati veliki doprinos uspjesima u nastavku prvenstva."

Međutim, Hukić je još dodao da je Sarajevo na pravom putu da napravi dobre rezultate u poređenju sa drugim klubovima u Premijer ligi.

Gol razlika u derbi utakmicama Čelika i Sarajeva ide u korist Zeničana 16:9, a Hukić je dodao da se nada da će se tradicija nastaviti.

Povratnik u redove Čelika, Fenan Salčinović, je istakao da se ekipa Sarajeva pojačala ali da to ne mora da znači da su favoriti.

"Oni su doveli neka pojačanja ali to ne znači da su favoriti. Mi ćemo dati svoj maksimum na terenu i uz podršku navijača vjerujemo da možemo napraviti dobar rezultat", kazao je Salčinović.

Sastav Čelika za utakmicu još nije poznat, a zbog povreda će najvjerovatnije odsustvovati Lakićević i Popović.

Utakmica Čelika i Sarajeva na rasporedu je u subotu sa početkom od 14:30 sati.