Nogomet
93

Spremni da ispišu historiju: Zmajevi obavili posljednji trening pred okršaj s Ircima

Piše: D. B.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Nogometna reprezentacija BiH večeras je na stadionu Aviva u Dublinu po kišovitom vremenu obavila posljednji trening prije sutrašnjeg revanša s Irskom, odnosno odlučujuće utakmice baraža za plasman na Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine.

Zmajevi su danas trenirali na glavnom terenu prelijepog stadiona Aviva, gdje će u sutrašnjoj utakmici učiniti sve kako bi ostvarili dobar rezultat i plasirali se na Evropsko prvenstvo, prvo u historiji naše reprezentacije.

Na treningu je vladala pozitivna atmosfera, a svi naši igrači su trenirali predano i pokazali da su fokusirani samo na jedan cilj, a to je eliminacija Irske i odlazak na EP.

Reprezentativci su trenirali oko sat vremena, a selektor Baždarević je prenio neke od posljednjih uputa svojim izabranicima. Nažalost, Mensur Mujdža nije trenirao i njegov nastup je neizvjestan.

U izjavama prije odlaska na gostovanje naši igrači su poručili da čvrsto vjeruju u uspjeh, a time su ohrabreni i navijači, kojih će na stadionu Aviva sutra navečer biti oko 2.500.

Utakmica Irska - BiH počinje u 20:45 sati