Zlatan Ibrahimović
0

"Spreman sam na zvižduke, samo će me dodatno motivisati"

Totalsport
Zlatan Ibrahimović (Foto: AP)
Zlatan Ibrahimović (Foto: AP)
Za švedskog nogometaša Zlatana Ibrahimovića nedjeljni derbi "della Madonnina", gradski okršaj između Intera i Milana, bit će posebno emotivan.

Aktuelni napadač Milana branio je boje Intera između 2006. i 2009. godine prije transfera u Barcelonu, a sada će se naći na suprotnoj strani kluba s kojim je osvojio tri naslova talijanskog prvaka.

"U tri godine provedene u Interu dosta sam osvojio, ali i propatio. Imam iz tog vremena lijepe uspomene, ali to je sada sve u prošlosti, a ja gledam u budućnost", rekao je Ibrahimović za Sky Italiju.

"Hoće li mi navijači 'nerazzurra' zviždati i vrijeđati me? Neka, pozdravljam njihove zvižduke jer će me dodatno motivisati. Samo će me dodatno motivirati. Inter je sada za mene protivnička ekipa. Ja sam igrač Milana i napravit ću sve da pobijedimo Inter."

Objasnio je švedski reprezentativac i razloge napuštanja Intera.

"Otišao sam iz Intera jer sam mu dao sve što sam mogao. Dostigao sam tamo svoj zenit i nisam mogao dalje od toga. Stoga je bilo bolje potražiti novu motivaciju, novi adrenalin. To je razlog zašto sam otišao. Pored svega, otišao sam u jači tim."

Što se tiče Barcelone, Ibrahimović i dalje ustraje da je razlog njegovog odlaska nakon samo jedne sezone trener Pep Guardiola s kojim nije mogao uspostaviti komunikaciju.

"Ne znam šta se s njim dogodilo. Da znam u čemu je bio problem, riješio bih ga. Kada ne znate problem, onda je to nemoguće. U Milanu mi se vratio osmijeh na lice, jer nisam bio sretan u Barceloni. U tim trenucima najvažnije je vratiti glad za igrom i sreću, a to mi je sve Milan omogućio. Zaista vjerujem da ova ekipa može do 'scudetta', a vjerujem da imamo i potencijal u Ligi prvaka."