Nogomet
31

Sportski velikani Blaž Slišković i Enver Marić u Mostaru pokrenuli školu nogometa

Anadolija
Škola nogometa International Mostar pod vodstvom mostarskih sportskih velikana Blaža Sliškovića i Envera Marića danas je službeno započela prvim treningom u Športskom centru Arena u Mostaru

International je nešto sasvim novo u Hercegovini i širem području regije. Projekt nogometnih stručnjaka sa profesionalnim licencama Dženana Zaimovića, Vladimira Sliškovića, Igora Remetića i Romea Mitrovića, uz koordinaciju legendi mostarskog sporta Envera Marića i Blaža Sliškovića ima za cilj odgojiti novu generaciju nogometaša u gradu na Neretvi.

Škola je namijenjena za dječake starosti od pet do deset godina, a "ako se po jutru dan poznaje ova škola ima svijetlu budućnost".

Prvi trening za slavnog mostarskog nogometaša Blaža Sliškovića- Baku je bio pokazatelj da je ova škola njegovom rodnom Mostaru potrebna.

"Da budem iskren iznenađujuće je dobar odaziv, jer ipak dvadesetak djece na prvom treningu je zavidna brojka, a nadam se i vjerujemo da će vremenom taj broj djece biti i veći. Najvažnije je da djeca sa ovog treninga kući dođu zadovoljna i radosni sa osmijehom na licu. Da sat i pol dva vremena koje provedu na treningu provedu u igri i zadovoljstvu, a naravno vrijeme će pokazati ima li u ovoj grupi djece i nekih talent koji će se kasnije iskristalizirati, kazao je Slišković za Anadolu Agency (AA).

Radit će se, kako je kazao tri do četiri puta tjedno ovisno o obavezama djece, a vjeruje da će subota i nedjelja biti udarni termini u kojima će djeca posebno uživati rasterećena od školskih obveza uz pratnju svojih roditelja, što je nedvojbeno dodatna motivacija.

"Cilj ove škole je visoki, hoćemo li ih ostvariti ovisi o profesionalnom i kvalitetnom radu trenera. Vjerujem da imamo četiri trenera u ovome trenutku koji mogu zadovoljiti visoke standarde uz Envera Marića i mene kao mentore, jer u projekt smo ušli s ciljem da svoje znanje i iskustvo prenesemo na djecu Hercegovine i šire. Plan rada smo sastavili zajednički, a on će osim redovnih treninga uključiti i stručnu suradnju, individualni rad, predavanja, te sudjelovanje na domaćim i inozemnim turnirima. Svoja poznanstva iskoristili smo da uspostavimo vezu s dva europska kluba sa kojima ćemo surađivati i koji će nam stručno i profesionalno pomagati u budućnosti“, pojasnio je Slišković uvjeren da Mostar ima talente koji se trebaju otkriti i iskristalizirati.