Nogomet
27

"Sportske novosti" uoči utakmice o Nishimuri: Svjetski as i pravi profesionalac

Piše: N. J.
Iako su svjetski, a posebno hrvatski mediji danas puni kritika za japanskog sudiju Yuichija Nishimuru, koji je sinoć poklonio pobjedu Brazilu protiv Hrvatske, zanimljivo je da vodeći sportski list u Hrvatskoj, Sportske novosti, uoči utakmice donio tekst o ovom japanskom sudiji pod naslovom "Jedan od petorice svjetskih asova".
Sportske novosti od četvrtka, 12. juna: Hvalospjevi o japanskom sudiji
Sportske novosti od četvrtka, 12. juna: Hvalospjevi o japanskom sudiji
U tom se tekstu Nishimuru naziva "pravim profesionalcem", te ističe kako je on po zanimanju policajac koji uživa u putovanjima, fotografisanju i igranju golfa. Navedeni su i podaci iz njegove karijere, sa osvrtom na neke od najznačajnijih utakmica koje je sudio.

Kada je riječ o vrlinama, istaknuto je da je iznimno tjelesno spreman, psihički snažan i smouvjeren zbog "doista zavidne karijere".

"Nije osvetoljubiv. Asistente uvažava, ali ne robuje pogrešnim odlukama, ako je u to uvjeren, prosuđuje sam. Pravi profesionalac", pišu Sportske novosti o vrlinama Japanca.

Kada je o manama riječ, istakli su tek kako njegov "govor tijela" nije impresivan, odnosno da ne izgleda baš strogo.

"Makar je dosta visok, 181 cm, djeluje dosta krhko. Pogrešnom dojmu plahosti pridonosi blag izraz lica i napose stalni smješak. No, ne isplati ga se iskušavati", navedeno je u dijelu koji se tiče sudijinih mana.

Uz sve, uokvirena je i opšta ocjena kako je Nishimura "japanski precizan, korektan i nepopustljiv".

Nakon sinoćnjeg izdanja Japanca, vjerujemo kako bi urednici Sportskih novosti stranicu o Nishimuri najradije izbrisali.