Primera
0

Sporting bolji od Seville, Malaga od Levantea u borbi za 4. mjesto

Totalsport
Nogometaši Malage savladali su kod kuće Levante 1-0 u 27. kolu španskog nogometnog prvenstva i tako skočili na četvrto mjesto na tabeli, posljednje koje vodi u Ligu prvaka.

Malaga je jedini gol zabila u 51. minuti kada je venecuelanski napadač Jose Rondon glavom u mrežu skrenuo slobodan udarac koji je uputio Joaquin Sanchez.

Bila je to treća uzastopna pobjeda Malage koja joj je donijela prednost od dva boda u odnosu na Levante.

Sporting Gijon slavio je na domaćem terenu1-0 protiv Seville, našeg Emira Spahića, golom Andrea Castra iz 32. minute. Kapiten bh. reprezentacije nije igrao u ovoj utakmici.

Sporting je tako ostao neporažen i u devetoj utakmici ove sezone u kojoj je postigao prvi gol na susretu (šest pobjeda i tri remija).

Najuvjerljiviju pobjedu dana ostvario je Real Sociedad koji je na stadionu Anoeta slavio protiv Zaragoze s 3-0. Dva je gola za Baske zabio Imanol Agirretxe, jedan je dodao Carlos Vela, dok je Zaragoza susret završila s igračem manje nakon isključenja Maurizija Lanzara u 83. minuti.

Primera, 27. kolo:

Malaga - Levante 1-0 (Rondon 51) Real Sociedad - Zaragoza 3-0 (Agirretxe 18, 39, Vela 21) Sporting Gijon - Sevilla 1-0 (Castro 33) Betis - Real Madrid (kasnije)

Redoslijed: 1. Real Madrid 67 (-1), 2. Barcelona 57 (-1), 3. Valencia 43 (-1), 4. Malaga 40, 5. Levante 38...