Hat-trick Messija
0

Spektakularna Barcelona utrpala osam golova Almeriji

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nogometaši Barcelone održali su nogometnu lekciju nedorasloj Almeriji na stadionu Mediterraneo svladavši ih s 8-0 u utakmici 12. Primerinog kola.

Čak 75 posto posjeda lopte u svojim nogama imala je trenutno vodeća ekipa španskog nogometnog prvenstva čija pozicija na tabeli ovisi i o ishodu susreta Real Madrida i Athletica koji se igra u kasnijem terminu večeri na Santiago Bernabeu. Pobijedi li domaćin aktuelni prvak vratit će se na drugo mjesto.

Tri gola i dvije asistencije ugradio je Lionel Messi za novu Barceloninu pobjedu, desetu ukupno i šestu iz jednako toliko susreta na strani. Katalonci u gostima naprosto "melju" svoje suparnike na što ukazuje razlika pogodaka 21-3.

Ishod meča, ako su i prije njenog početka postojale neke dileme, bio je znan već nakon prvog poluvremena i vodstva gostiju od pet razlike. Dva je puta Messi pogodio cilj, a jednom su se na listu strijelaca upisali Iniesta i Pedro, dok je loptu u svoju mrežu poslao i Acasiete. U nastavku je najbolji igrač današnjice postigao još jedan gol, a dva je puta precizan bio i Krkić za izjednačenje najveće gostujuće pobjede u historiji Primere. Jednakim rezultatom Barcelona je 1959. godine svladala Las Palmas.

Inače, Messi je u svom 154. ligaškom nastupu za Barcelonu zabio 101 pogodak.

Sljedeće sedmice u Španiji se igra "El Clasico", utakmica Barcelone i Real Madrida. Barcelona ga, očito je, dočekuje u velikoj formi koju će još morati potvrditi tokom sedmice u Ligi prvaka protiv Panathinaikosa.

 

Primera, 12. kolo, subota:

Almeria - Barcelona 0-8 (Messi 16, 36, 66, Iniesta 18, Acasiete 26-ag, Pedro 34, Krkić 61, 72)

Villarreal - Valencia 1-1 (Rossi 73 / Aduriz 21)

Real Madrid - Athletic Bilbao (kasnije)

Tabela: 1. Barcelona 31, 2. Real Madrid 29 (-1), 3. Villarreal 24, 4. Valencia 21, 5. Sevilla 20 (-1)...