Jose Mourinho
0

"Spavat ću za vrijeme utakmice Milan - Juventus"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Kontroverzni portugalski trener Intera, vodeće ekipe Serije A, Jose Mourinho, već ovog bi vikenda mogao sa svojim sastavom obraniti trostruku uzastopnu krunu najbolje talijanske ekipe.

Dogodit će se to osvoji li torinska “stara dama” sva tri boda na San Siru protiv Milana, gdje će u nedjelju s početkom u 20.30 sati krenuti u utakmicu 35. kola. Mourinho, jasno, računa s pobjedom svojih pulena na gostovanju kod Chieva koja je na rasporedu u 15 sati i toliko je samouvjeren u uspjeh na kraju sezone da mu ništa ne može poremetiti miran san kojem će se prepustiti kada zaključi susret svoje ekipe.

  • Ne znam hoće li moji igrači gledati taj susret, no ja sigurno neću. Radije ću se lijepo naspavati i saznati rezultat u ponedjeljak - objasnio je Mourinho dodavši da neće navijati za Juventus, budući da bi takav stav bio “u potpunosti kriv”.

  • Kada završi utakmica s Chievom završit će i moj posao, a u slučaju pobjede mislit ću kako doći do tri boda i osiguranja naslova - zaključio je Portugalac temu.

Upitan, pak, da komentira glasine o mogućem potpisivanju Didiera Drogbe ili Diega Milita, u svom je stilu odgovorio:

  • Ne poznajem Milita, a s Drogbom me vežu tri i pol godine prijateljstva iz Chelseaja. Diegov prijatelj nisam, barem ne još. Što se njihovog profesionalnog statusa tiče, riječ je o sjajnim nogometašima, ali i u potpunosti drugačijeg tipa. Njih se ne može uspoređivati, bilo bi to kao da uspoređujete primjerice Van Gogha i Chagalla.