Dimitar Berbatov
0

"Spasio sam ekipu od trenerovog 'ribanja'"

Totalsport
Dimitar Berbatov (Foto: AP)
Dimitar Berbatov (Foto: AP)
"Da nisam zabio pobjednički gol protiv Liverpoola, trener Ferguson bi pobjesnio na nas u svlačionici", izjavio je junak nedjeljnog premierligaškog derbija Dimitar Berbatov.

Postigao je bugarski nogometaš sva tri gola za Manchester United u domaćoj 3-2 pobjedi nad Liverpoolom u utakmici 5. kola engleskog prvenstva. Postao je prvi igrač mančesterske ekipe s hat-trickom u dvobojima protiv Liverpoola nakon 64 godine.

Pobjednički gol 29-godišnji bugarski centarfor postigao je u 84. minuti.

"Nakon što smo propustili 2-0 vodstvo i dopustili Liverpoolu da izjednači, znali smo da će nas šef 'izribati' u svlačionici. Bio je to čaroban dan za mene. Zabio sam hat-trick i pobijedili smo najvećeg rivala", rekao je Berbatov dodavši: "Nakon toga svi su u svlačionici bili sretni."

"Najbolja utakmica u dresu Uniteda? Vjerovatno. Nadam se da neće biti posljednja."

Drugi gol na utakmici, koji je zabio u 59. minuti, bio je majstorski, postignut makazicama preko glave nakon ubačaja Portugalca Nanija.

"Nisam vidio kuda je lopta otišla nakon što sam je udario. Čuo sam s trave huk s tribina pa mi je bilo prilično jasno šta se dogodilo. Lijepo je zabiti takav gol, no centarforima je svaki gol jednako vrijedan, baš kao i tima. Nije bitno je li zabijen makazicama ili je gurnut u mrežu s gol-linije."