Nogomet
9

Spartak trenirao na Koševu, Harba sretan zbog uspjeha Olimpica

Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Fudbaleri Spartaka iz Trnave u Sarajevo su došli po povoljan rezultat u prvom meču prvog pretkola Evropske lige protiv Olimpica čime bi sebi kako kažu znatno olakšali posao pred revanš u Slovačkoj.

Igrači Spartaka sa optimizmom gledaju na utakmicu protiv bh. predstavnika, a večeras su na stadionu Asim Ferhatović – Hase odradili lagani trening pred meč.

Trener Juraj Jarabek računa na najjači tim na sutrašnjem meču, a u njemu bi mjesta trebalo biti i za bh. internacionalca Harisa Harbu koji je nedavno iz Jihlave prešao u Spartak.

“Svjesni smo da neće biti lako i da su šanse za prolazak dalje ujednačene iako Olimpic za razliku od Jihlave nema iskustvo igranja evropskih utakmica. Drago mi je što je Olimpic tu gdje jeste i što je osvojio Kup BiH“, rekao je Harba, koji je posebno sretan što je Trnava za protivnika dobila baš Olimpic.

“Da mi je neko prije petnaest dana rekao da ću u Evropskoj ligi igrati protiv Olimpica sigurno mu ne bih povjerovao. Drago mi je što ću vidjeti mnogo prijatelja koje sam stekao u Sarajevu“, dodao je Harba.