Nogomet
4

Spartak iz Moskve slavio protiv Sarajeva rezultatom 2:0

Piše: O. T.
(Foto: FK Sarajevo)
FK Sarajevo poražen je od Spartaka iz Moskve rezultatom 2:0 u prijateljskoj utakmici odigranoj u sklopu priprema u Sloveniji.

Trener Sarajeva Almir Hurtić na teren je poslao sljedećih 11 igrača: Pavlović, Kadušić, Almir Bekić, Novaković, Kovačević, Rustemović, Sarić, Ćetković, Duljević, Ahmetović, Amer Bekić.

U prvih 15 minuta oba tima su imala po jednu dobru šansu, a onda u 22. minuti Almir Bekić pogađa prečku. Zatim prijeti i kapiten Duljević sa distance, ali rezultat se nije mijenjao.

Nakon prvih 45 minuta bilo je 0:0, a Hurtić je na otvaranju drugog dijela izvršio tri izmjene. Golman Adilović, te defanzivci Balić i Mihojević su zaigrali umjesto Pavlovića, Almira Bekića i Edina Rustemovića.

Prvu šansu u drugom dijelu imalo je Sarajevo preko Amera Bekića. Ipak, do gola stižu Rusi preko Promesa koji pogađa iz slobodnog udarca u 53. minuti.

Sarajevo je imalo priliku da preko dvije kontre dođe do izjednačenja, ali to se nije desilo. Potom u 61. minuti na drugoj strani Adilović brani udarac Promesa koji kasnije pogađa i prečku.

U 65. minuti Radovac i Hodžić ulaze umjesto Ćetkovića i Kadušića, a pet minuta kasnije Husejinović mijenja Amera Bekića.

Rezultat se nije mijenjao sve do finiša meča kada u 90. minuti Kutepov postavlja konačnih 2:0.